BREAKING NEWS

Serious/ A citizen is found dead in a hotel, the first details emerge

Serious/ A citizen is found dead in a hotel, the first details emerge
x
BREAKING NEWS

"Should we expect the bag of lek on the back?" The journalist discloses details about Ahmetaj's accusations: He may also follow the escape route like Adriatik Llalla

"Should we expect the bag of lek on the back?" The journalist
x
BREAKING NEWS

"The Belgrade-Pristina agreement?!"/ Rama reacts, asks for clarifications from the UN: Serious mistake or slip? Provide clarification immediately

"The Belgrade-Pristina agreement?!"/ Rama reacts, asks for
x
BREAKING NEWS

The lawyer explains what is happening behind the doors of SPAK for the arrest of Arben Ahmetaj

The lawyer explains what is happening behind the doors of SPAK for the arrest of
x
BREAKING NEWS

The accusations against Arben Ahmetaj, Kreshnik Spahiu reveals the behind the scenes: He risks 10 years behind bars, here is where he differs from Saimir Tahir

The accusations against Arben Ahmetaj, Kreshnik Spahiu reveals the behind the
x
BREAKING NEWS

"Keep your friend close, the enemy even closer"/ What is Artan Hoxha warning? Here is a coded message from Skopje

"Keep your friend close, the enemy even closer"/ What is Artan Hoxha
x
BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu breaks the 'bombshell' statement and reveals the scheme being used: Arben Ahmetaj will be arrested when Rama is in this country, not by chance...

Kreshnik Spahiu breaks the 'bombshell' statement and reveals the
x
BREAKING NEWS

Is Ahmetaj destroying the evidence? Spahiu sheds light on the behind-the-scenes and reveals the scenario: The charges can be reduced to...

Is Ahmetaj destroying the evidence? Spahiu sheds light on the behind-the-scenes
x

Bota

The war in Ukraine is far from over, Vladimir Putin is stuck in the trap he set himself, here are the strong reasons that do not let him give up the invasion even though Russia is heading towards total disaster

The war in Ukraine is far from over, Vladimir Putin is stuck in the trap he set

On February 23, 2022, Russian President Vladimir Putin was the strongest. He could take all he wanted from the West and Ukraine and Russia would embarrass British and American intelligence. He ended this highly favorable position when he ordered an attack on Ukraine the next day. The invasion cost him a considerable number of soldiers and destroyed Russia's military reputation. The mobilizations he ordered to push ahead with his failed invasion and the arrests of dissidents set Russian society back years, and it will take many years for it to return to normal. Putin ordered the attack on Ukraine because he has imperial ambitions and a far from realistic version of history, not to "demilitarize" and "denazify" it. Russia is paying dearly for Putin's invasion

Why does the Russian president not give up?

Foreign Policy points out that the leader of the Kremlin, after the failure to take Kiev, was convinced, also influenced by Russian propaganda, that he achieved what he wanted. He scared the North Atlantic Treaty Organization and destroyed all the means they could use to harm Russia. He looked to China, which regarded the failed invasion of Vietnam, which it launched in 1979, as a victory. Putin now has nowhere to go. He fell into the trap of his own making. He fell into the "illusion of costs" from which he cannot escape. The Russian president has changed the reasons for the invasion, no matter how incoherent they were, so many times that I probably don't even know how many he has given so far. From "Nazis" and "fascists", he went on to argue that Ukraine belonged to Russia, and later he claimed that Russia is not actually at war with Ukraine, but with the West, with "Satan" who wants to destroy it. At first he tried to portray Moscow as a liberator, and when that didn't work, he turned it into a victim. Foreign Policy points out that leaders resort to such solutions when all their plans fail. America has repeatedly changed the reasons why it went to war in Iraq and why it left its troops in Afghanistan after the defeat of the Taliban. Some kind of motive is required even when loss can no longer be avoided, all to justify the blood shed in war. Foreign Policy points out that leaders resort to such solutions when all their plans fail. America has repeatedly changed the reasons why it went to war in Iraq and why it left its troops in Afghanistan after the defeat of the Taliban. Some kind of motive is required even when loss can no longer be avoided, all to justify the blood shed in war. Foreign Policy points out that leaders resort to such solutions when all their plans fail. America has repeatedly changed the reasons why it went to war in Iraq and why it left its troops in Afghanistan after the defeat of the Taliban. Some kind of motive is required even when loss can no longer be avoided, all to justify the blood shed in war.

Si po i justifikon Putin jetët e humbura dhe ekonominë në rënie?

Kur jetët dhe paratë e investuara në një projekt nuk japin rezultatet e dëshiruara, udhëheqësi që urdhëroi dhe projektoi nismën zakonisht përfundon në katastrofë. Është edhe më keq nëse rezultatet janë më të këqija se pozicioni që ai kishte në fillim. Putini me shumë gjasa e di këtë dhe kjo është arsyeja pse ai këmbëngul. Presidenti rus e di se lufta në Ukrainë do të përcaktojë fatin e tij. Në të njëjtën kohë ai ndjen se duhet të rimarrë sa më shpejt gjithçka që ka humbur. Është një rreth vicioz. Sa më i madh të jetë numri i viktimave, aq më e rëndësishme është fitorja, dhe për ta arritur atë, është e nevojshme të intensifikohen veprimet. Për të justifikuar këtë, populli duhet të bindet se lufta ia vlen. Si tjetër t'u shpjegojmë atyre se gjithçka ishte e kotë? Ata që përjetuan Luftën e Parë Botërore e ndjenë peshën e kësaj dileme. Putini ka ndaluar që lufta në Ukrainë të quhet luftë, duke e konsideruar një "operacion ushtarak special". Amerikanët miratuan një ligj të ngjashëm në 1918, sepse ata nuk donin që të ulnin moralin e njerëzve.

I gatshëm të shkojë shumë larg

‘Peng’ i iluzionit të kostove të pakthyeshme, hapësirës së kufizuar për manovrim dhe një të ardhmeje të pasigurt, Putini do t'i hedhë benzinë zjarrit të konfliktit për sa kohë të mundet. Lufta e tij e pakuptimtë, si shumë të tjera po aq të pakuptimta, do të ketë shumë rëndësi për vendin, sepse mijëra rusë do të përfundojnë nën tokë për shkak të saj. Fatkeqësisht, Putini nuk dëshiron të dëgjojë asgjë për përfundimin e luftës në Ukrainë. Ai shkoi shumë larg. Ashtu si me rezervistët që ai rekrutoi dhe dërgoi në Ukrainë, Putini tani mund të ecë vetëm përpara. Nuk ka mundësi të tjera.