BREAKING NEWS

Altin Dumani is threatened by sms, the democratic deputy whitewashes the Rama-Berisha bargains with the criminal amnesty, this is how the corrupt were released and the "coup" that was done to SPAK

Altin Dumani is threatened by sms, the democratic deputy whitewashes the
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha's press is expected to return to the Parliament, from the removal of the salary and any financial benefits, to the burning of the mandate, this is how "non-women" will be taken out of politics

Sali Berisha's press is expected to return to the Parliament, from the
x
BREAKING NEWS

Ervin Karamuço gives the details of the sensational project of London to sink the corrupt high officials, here is who collected the evidence for the British who declared Sali Berisha "non-women", on the "black list" of politicians from the right and fr...

Ervin Karamuço gives the details of the sensational project of London to
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela reveals the shocking details, the killers who got rid of Azem Hajdar had set out to eliminate Sali Berisha, who has the evidence that will open the "Pandora's Box" for the file of the "century"

Spartak Ngjela reveals the shocking details, the killers who got rid of Azem
x
BREAKING NEWS

The scheme that Edi Rama is following to "seize" SPAK is revealed, constitutionalists and analysts raise the alarm, strong clashes within "Reestablishment"

The scheme that Edi Rama is following to "seize" SPAK is revealed,
x
BREAKING NEWS

He was raped in the middle of the former Block, new details of the attack on Sokol Mêngjesi are revealed, it is suspected that the cause was...

He was raped in the middle of the former Block, new details of the attack on
x
BREAKING NEWS

London activates the secret plan to reveal the connections of Albanian politicians with criminals, Lord Dingeman is coming to Tirana today, training SPAK prosecutors for money laundering and seizing property, here are the "VIP" names at risk, the Briti...

London activates the secret plan to reveal the connections of Albanian
x
BREAKING NEWS

Here's who gave the order to kill Servet Pëllumbi and how the state gangs led by General Agim Shehu ambushed us at Ura e Dajlani, Spartak Braho remembers the violence of '96 and reveals the conversation inside the car with the high official of the SP

Here's who gave the order to kill Servet Pëllumbi and how the state
x

Bota

American media analysis: Why is Vladimir Putin himself playing the "General"?

American media analysis: Why is Vladimir Putin himself playing the

Light in the background after the last election of Vladimir Putin, who on Wednesday morning announced a partial mobilization in Russia after seven months of occupation of Ukraine, tries to throw the New York Times.

According to the NYT report, Putin has recently become more involved in strategic war planning, with US officials reporting that the Russian president refused demands from battlefield officers to withdraw from Kherson.

Russian officers, according to the same sources, argued that a withdrawal from Kherson would allow the orderly redeployment of Russian forces to the Dnieper River, preserving material forces and saving soldiers' lives.

Such a move would be "another embarrassing public acknowledgment of Putin's failure with the war in Ukraine and would give Ukraine a second major victory in just a month," notes the NYT, adding: "with the goal only to win at all costs." Vladimir Putin has become a more public face of the war as the Russian military is in disarray. This forced him to announce a partial recruitment".

"During September, Moscow has shown that it has too few troops to continue its aggressive tactics, suffers from a shortage of high-tech and precision weapon systems, and has failed in its attempt to control Ukrainian airspace," he added. report.

US officials with access to highly classified information cited by New York Times reporters say Putin has told Russian military chiefs that he will make strategic decisions on the battlefield himself.

This move, the same officials say, has caused tensions, and in particular the rejection of the request to withdraw from Kherson has led to a drop in morale among Russian troops, who have been cut off from the support lines and now fear they will remain. defenseless against the Ukrainian army.

The dispute over the Kherson battlefield shows, US officials say, how important the fate of the war in southern Ukraine is to the two warring parties. The view in the US is that Ukraine has the momentum to repeat in Kherson what it achieved with the blitzkrieg in southeastern Ukraine in early September. If this happens, then Putin's goal of creating a land "bridge" to Crimea is in jeopardy.

Siç na kujton NYT , rasti i Khersonit është i fundit nga mosmarrëveshjet që dyshohet se kanë Putin dhe krerët e forcave të armatosura ruse, dhe në fillim të pushtimit të Ukrainës , oficerët rusë kishin shprehur shqetësimin e tyre për planet e periudha e parë veçanërisht për raportet për një goditje të shpejtë dhe kapjen e Kievit. Zyrtarët rusë besonin në atë kohë, thonë zyrtarët amerikanë, se Vladimir Putin po fillonte një luftë me trupa dhe pajisje të pamjaftueshme.

Diskutimet e Putinit me oficerët në terren mund të jenë gjithashtu pjesë e përpjekjes së tij për të marrë informacion më të saktë rreth “operacionit special ushtarak”, siç e ka quajtur Rusia pushtimin e Ukrainës, pasi që herët kishte informacione se presidenti rus nuk e bëri të ketë informacion të saktë Nga kërkesa e ministrit të mbrojtjes Sergei Shoigu dhe kreut të Forcave të Armatosura Ruse, Valery Gerassimo f. Putin për një strategji që përjashton opsionin e tërheqjes, zyrtarët rusë janë ndarë në lidhje me mënyrën se si të merren me kundërsulmin ukrainas: të tjerë besojnë se ata duhet të injorojnë atë që urdhëron Putin përpara se linjat e tyre të “prihen” dhe të tjerët besojnë se ata duhet të zbatojnë udhëzimet nga Kremlini. 

 

Most read