BREAKING NEWS

PD primaries/ Counting closes in branch 5 of Tirana, who wins from the 7 candidates

PD primaries/ Counting closes in branch 5 of Tirana, who wins from the 7
x
BREAKING NEWS

Kokalari does not hold back against the DP deputy: He is loyal, but some power should be taken away from him

Kokalari does not hold back against the DP deputy: He is loyal, but some power
x
BREAKING NEWS

"Your figures are inconsistent with those of the DP", the journalist "closely voices" Alimehmet

"Your figures are inconsistent with those of the DP", the journalist
x
BREAKING NEWS

Primaries/ Only got 32 votes, Sazan Guri bursts into accusations: They stole me too

Primaries/ Only got 32 votes, Sazan Guri bursts into accusations: They stole me
x
BREAKING NEWS

Have there been socialist voters? I am surprised by Sali Berisha's answer

Have there been socialist voters? I am surprised by Sali Berisha's answer
x
BREAKING NEWS

EU summit in Tirana, Vucic changes his mind? This is when the Serbian president is expected to make the decision

EU summit in Tirana, Vucic changes his mind? This is when the Serbian president
x
BREAKING NEWS

"There were socialists in the DP lists"/ The studio debate between the candidates in Kama and Flamur Nokës broke out

"There were socialists in the DP lists"/ The studio debate between the
x
BREAKING NEWS

NAME/ PD primaries, the counting for the Municipality of Durrës ends, here's who won

NAME/ PD primaries, the counting for the Municipality of Durrës ends,
x

Aktualitet

The killing of the leader of 'Irriducibili'/ The long saga of bloody events and the connection with the Albanian mafia, who demanded his execution?

The killing of the leader of 'Irriducibili'/ The long saga of bloody

Three years after the murder of Fabrizio Piscitelli, the leader of Irriducibili, known as Diabolik, shot in the head on August 7, 2019 in the Parco degli Acquedotti in Rome, a turning point in the investigation was marked last December with the arrest of the suspected killer, Raul Esteban Calderon.

The investigations, under the coordination of the magistrates of the Antimafia District Directorate of Rome, were carried out in complete secrecy until the confirmation of the Argentine's arrest and are now continuing to identify the "head" who requested the murder.

The long saga of bloody events

It was the murder of the Albanian Selavdi Shelaj on September 20, 2020 near the Bora Bora kiosk on Torvajanica beach that opened the way for "a long saga of bloody events" in the capital.

This is what the investigating magistrate Francesca Ciranna declared a few days ago after the detention order was executed against Giuseppe Molissos, accused of instigating the murder of Shelaj.

The Assassination of Diabolik in Parco degli Acquedotti

Three years ago Piscitelli was killed just before 7:00 p.m. while sitting on a park bench when a man in racing gear came up behind him, holding a 7.65 caliber pistol, and shot him in the head at close range. .

Diabolik died instantly while the killer fled on foot. The area was combed by the carabinieri in search of all the elements useful to trace the killer. All the cameras that could have filmed the killer's escape were identified and checked, and the first evidence was obtained.

Among them was the Cuban driver who accompanied Piscitelli to all meetings.

Evidence and camera footage

Video footage was crucial in identifying the suspected killer: a camera installed in the area actually filmed Diabolik's execution. After two and a half years of investigations, coordinated by the DDA of Rome with the deputy prosecutors Michele Prestipino and Ilaria Calò, the Argentine Raul Esteban Calderon, 52 years old, with Argentine nationality, was arrested, accused of serious murder by the mafia method.

The murder of Torvajanica

Calderoni akuzohet edhe për një tjetër krim, së bashku me Enrico Bennato -n (i arrestuar tashmë për krime të tjera): vrasja e Selavdi Shehajt, shqiptari i vrarë në plazhin e Torvajanicës më 20 shtator 2020.

Në këtë rast, hetimet kryhen nga Karabinierët e Frascati, dhe rezultatet çuan në një “konvergjencë” me hetimet e kryera nga Skuadra Mobile e Romës: nga përgjimet në veçanti dalin elementë të rëndësishëm për të hedhur dritë mbi autorët të të dy vrasjeve dhe kontekstin në të cilin ato u kryen.

Piscitelli, kumbari i vërtetë, i ekspozuar ndaj pakënaqësisë, padurimit dhe xhelozisë

“Në këtë kuadër të ri të rikonstruktuar nga hetimet te fundit, të vërtetuara të gjitha në zyrat e parandalimit, bota kriminale romake shfaqet dukshëm e qeverisur nga të njëjtat rregulla dhe nga e njëjta metodë në fuqi në territoret e mafias tradicionale”, shkruan gjyqtari hetues.

“Aktivizimi i Piscitellit dhe të qenit një figurë udhëheqëse me karizëm superior ose të paktën e barabartë me krerët e familjeve kriminale hegjemoniste për dekada, si Casamonica, e bëri atë një keqbërës dhe “kumbar të vërtetë”, por e ekspozoi ndaj pakënaqësisë, intolerancës dhe xhelozisë .”

Diabolik shumë i guximshëm në shfaqjen e tij të fuqisë

”Në përfundim të hetimit të Unionit të Madh Kriminal, në disa biseda të regjistruara mes besnikëve të tij, ekzistonte frika e qartë e rreziqeve për sigurinë e vetë Diabolik. Burri madje u shfaq në sytë e bashkëpunëtorëve të tij tepër të pakujdesshëm si udhëheqës kriminal,  dhe shtypi ‘konkurrentët’ shumë të respektuar”, thuhet në urdhëresë.

Dhe rreziqet e profetizuara në 2018 do të materializoheshin menjëherë pas kësaj, në mënyrë të pamëshirshme çka do të sillte ekzekutimin e Diabolik.

Vrasje në plazh, mes fëmijëve që luajnë

Në urdhrin e arrestit disa ditë më parë të kryer nga karabinierët e komandës provinciale të Romës kundër Molisso-s, i cili mendohet se ishte nxitësi i vrasjes së Selavdi Shelajt në shtator 2020 në Torvajanica, thuhet  ndër të tjera se vrasja e shqiptarit, i vrarë në plazh mes fëmijëve që luanin, ” duhet parë në kontekstin e një shtegu të gjatë ngjarjesh të përgjakshme që nisën më 7 gusht 2019 me vrasjen e Fabrizio Piscitelli, i njohur si Diabolik.

Kjo u pasua nga tentativa për vrasjen e Leandro Bennato -s më 14 nëntor 2019.

“Nga ajo ditë deri më 25 nëntor”, pati përpjekje të shumta për të sulmuar sigurinë e Fabrizio Fabietti -t , krahut të djathtë të Piscitellit dhe disa anëtarëve të bandës së Diabolik.”

Kanë qëlluar vëllain tim në mes të rrugës, po e vrisnin

Molisso akuzohet si nxitësi i vrasjes së porositur nga argjentinasi Calderon dhe Enrico Bennato.”

Një pengesë në përshkallëzimin e krimeve” mbërriti më 28 nëntor 2019, me operacionin kriminal Grande Raccordo që çoi ndër të tjera në burg Fabietti dhe Bennato.

Sulmet e shumta ndaj sigurisë së Fabrizio Fabietti-t (krahu i djathtë i Piscitellit) dhe disa anëtarëve të bandës Diabolik me origjinë shqiptare, besohet se ishin vepër e Leandro Bennato dhe Raul Esteban Calderon në përgjigje të tentativës për vrasje kundër Bennato-s.

Narkosi shqiptar Elvis Demçe

Pas vrasjes së Piscitellit, ‘narkosi’ shqiptar Elvis Demçe , i lidhur në të kaluarën me Diabolik , del në plan të parë në grindjen romake për kontrollin e shesheve të trafikut të drogës .

Demçe, në burg pikërisht për trafik të paligjshëm droge me rrethanë rënduese të metodës mafioze, u arrestua së bashku me katër të tjerë nga karabinierët e Njësisë Hetimore Ostia për plagosjen me armë zjarri të një 45-vjeçari. Ngjarja ndodhi menjëherë pas vrasjes së Torvajanicës, më 22 tetor 2020 në Acilia.

Dënimet e para për ish-“partnerët” e Piscitellit

Ndërkohë, pas operacionit të Lidhjes së Madhe kriminale Dda e Romës, të kryer nga ushtarët e Guardia di Finanza në nëntor 2019, këtë vit erdhën dënimet e para për ish-partnerët e Piscitellit. Më 5 korrikun e kaluar, shkurtimisht, shqiptari Dorian Petoku u dënua me 12 vjet burg , i akuzuar për furnizim me drogë të organizatës së kryesuar fillimisht nga Diabolik dhe më pas nga ish-krahu i djathtë i tij, Fabrizio Fabietti, i dënuar majin e kaluar me 30 vjet.

Motivi i vrasjes së Piscitellit

To give an explanation to the investigators about the reason for the murder of Piscitelli is the ex-partner of Calderon, who told the investigators: "He told me what had happened and who had killed Diabolik, that "Leo was the orderer, that the reason was personal , in the sense that Leo was considered infamous by Diabolik and that he was spreading or could spread this rumour.”