BREAKING NEWS

London activates the secret plan to reveal the connections of Albanian politicians with criminals, Lord Dingeman is coming to Tirana today, training SPAK prosecutors for money laundering and seizing property, here are the "VIP" names at risk, the Briti...

London activates the secret plan to reveal the connections of Albanian
x
BREAKING NEWS

Here's who gave the order to kill Servet Pëllumbi and how the state gangs led by General Agim Shehu ambushed us at Ura e Dajlani, Spartak Braho remembers the violence of '96 and reveals the conversation inside the car with the high official of the SP

Here's who gave the order to kill Servet Pëllumbi and how the state
x
BREAKING NEWS

Bujar Çela and Petro Koçi confess the horror of May '96: How the socialists were raped, bloodied and tortured by order of Sali Berisha, SPAK to investigate the incident

Bujar Çela and Petro Koçi confess the horror of May '96: How
x
BREAKING NEWS

Pact to eliminate the Justice Reform, Berisha-Bardhi against the resolution, but become part of the special commission to escape from SPAK cells

Pact to eliminate the Justice Reform, Berisha-Bardhi against the resolution, but
x
BREAKING NEWS

The man who opposed the USA for the election of Altin Duman as the head of SPAK leaves, the way is opened for the well-known professor

The man who opposed the USA for the election of Altin Duman as the head of SPAK
x
BREAKING NEWS

Sensational, the well-known journalist of the chronicle warns of the arrest of Monika Kryemadhi and Flamur Noka, this is what is happening inside SPAK

Sensational, the well-known journalist of the chronicle warns of the arrest of
x
BREAKING NEWS

Here is the American "big punch" in the face of Sali Berisha, Frrok Çupi confesses the unsaid after the proposal of Argita as the head of "Rithemelim", from the murders under his power and the details from the night when he was elected president, how h...

Here is the American "big punch" in the face of Sali Berisha, Frrok
x
BREAKING NEWS

SPAK summons Bardhi for the Olsi Rama file, the fraud of the deputy of Reestablishment is revealed, he presented himself as a person in the know, not as a whistleblower

SPAK summons Bardhi for the Olsi Rama file, the fraud of the deputy of
x

Aktualitet

Drug trafficking, shocking interceptions revealed: How the Albanian mafia is cooperating with the Neapolitan bosses

Drug trafficking, shocking interceptions revealed: How the Albanian mafia is

One hundred million conversations to be transcribed. Economic agreements, military strategy, a mafia background, balance to be created.

Drugs, lots of drugs, guns and money to be moved from one checking account to another, vouchers for fictitious financial companies created only as laundromats to launder dirty money.

One hundred million conversations at the center of the work of a group of magistrates of the DDA of Naples, who have a task that is not at all secondary, to rebuild the drug trafficking routes, to block the main source of economic supply for the Neapolitan clans and not only, in a largely unprecedented investigative scenario.

Never before has an investigative agency had such a resource (but also such a large amount of work) in the fight against organized crime.

But where do hundreds of millions of conversations come from?

It begins with a report from the French judicial authority, which was sent to Rome for jurisdiction, and which purports to have information of the various offices of the Italian districts.

At least twenty public prosecutors have received classified material from Rome, in a currently unpredictable investigative scenario.

This is material taken from interceptions of conversations carried out on the Sky channels, that is, cryptophones marked as uneavesdropping, designed to avoid any kind of interception by the judicial authorities.

A material that relies almost exclusively on the drug-trafficking phenomenon, more than half of the talk arriving in Naples concerns the role and alleged illegal activities of Raffaele Imperiale, the man who had bought two stolen Van Gogh paintings from the Amsterdam museum.

A character who is currently in an Italian prison, after a long stay in Dubai, and is at the center of investigations specifically for suspected drug trafficking.

Bisedat mund të përfaqësojnë një pikënisje për të treguar librin e zi të drogës dhe pastrimit të parave, dy shtyllat e ekonomisë kriminale në një pjesë të Italisë jugore.

Ka marrëdhënie me shqiptarët, por edhe shtrirje në trekëndëshin Napoli-Dubai- kryeqytetet evropiane (kryesisht Amsterdamin, ku Imperiale kishte ndërtuar perandorinë e vet ekonomike, përpara se të shpërngulej në Emiratet.)

Por cilat janë bisedat që po shqyrtohen tani nga Prokuroria e Napolit?

Në karta ka degëzime të bandave shqiptare dhe karteleve kryesore ndërkombëtare. Emra profesionistësh të krimit, por edhe ndërmjetësve të padyshimtë, të cilët janë të bindur se po shkëmbejnë informacione me mesazhe që janë të pamundura për t’u përgjuar, të mbrojtur nga “nofka” të dedikuara dhe një “kod identifikimi alfanumerik”, në mënyrë të tillë që të mund të ruajnë gjeneralitetet e përdoruesit të vërtetë të llogarisë.

Për të gjurmuar “nofkën” tek bashkëbiseduesi i vërtetë i bisedës, janë analizuar të dhënat personale që përmbajnë bisedat, si ditëlindjet, fotot e vendndodhjeve apo të njëjtat subjekte të përfshira në aktivitet ilegale, apo edhe njohja e zërit duke dëgjuar mesazhe lokale.

Materiali hetimor shqyrtohet nga disa grupe pune. Gjithçka do të jetë në tryezën e Prokurorit Kombëtar Antimafia, Giovanni Melillo.