BREAKING NEWS

May 14 elections/ Berisha reveals how the municipal council candidates will be divided with PL and allies

May 14 elections/ Berisha reveals how the municipal council candidates will be
x
BREAKING NEWS

Local elections/ Berisha convenes the Presidency, here is what is expected to be decided

Local elections/ Berisha convenes the Presidency, here is what is expected to be
x
BREAKING NEWS

The meeting ends, SP officially announces the candidates for each district, here are the NAMES

The meeting ends, SP officially announces the candidates for each district, here
x
BREAKING NEWS

Elections of May 14/ The names are revealed, here are the SP candidates for the Tirana district

Elections of May 14/ The names are revealed, here are the SP candidates for the
x
BREAKING NEWS

The candidates for mayor in Elbasan are revealed, here are the names

The candidates for mayor in Elbasan are revealed, here are the names
x
BREAKING NEWS

SP candidates for the Shkodër region, Elisa Spiropali reveals the names

SP candidates for the Shkodër region, Elisa Spiropali reveals the names
x
BREAKING NEWS

May 14/ Ben Andoni clears up the scenario and makes a strong warning: There will be a mass boycott, the weakest elections ever held

May 14/ Ben Andoni clears up the scenario and makes a strong warning: There will
x
BREAKING NEWS

Scary/ The world on the verge of nuclear war? Putin signed the agreement with Lukashenko: We will put nuclear weapons in Belarus

Scary/ The world on the verge of nuclear war? Putin signed the agreement with
x

Aktualitet

"I broke the heart of my mother and father", the Albanian minor appeals to the British media: Do not go to England in a dinghy

"I broke the heart of my mother and father", the Albanian minor

An Albanian teenager spoke to the British daily 'Daily Mail' from a cafe in Tirana after returning from the terrifying voyage to Britain with traffickers' dinghies.

The British network writes that the teenager FD, like hundreds of others, sought to realize his fantasies about the riches that can be made by working illegally in England, mainly encouraged by traffickers to grow their business.

The 15-year-old stayed for five months in England in a terrible experience according to him, while in the interview with The Mail on Sunday, he said that his message was: 'Don't go to Britain!' He admitted that last August he lied to his parents about going abroad for a short period.

But when he reached Belgium, he paid traffickers 4,500 euros to take him on the dinghy from France to Dover.

Without knowing a word of English, FD says his days in England were some of the loneliest.

"I was very sad there", says the minor, who like a typical immigrant from Albania had no intention of seeking asylum but hoped to work to earn money, as a mechanic or in a car wash in the Albanian communities created there.

His message to "not go to Britain" comes as the London government is passing the new immigration law, which, among other things, states that unaccompanied minors, such as the 15-year-old, will be forcibly returned to the country, writes the Daily Mail. .

The newspaper revealed the migrant's name with the help of police who suspected his family had broken the law by deliberately sending him to work in Britain.

The network says that his family agreed to speak with the journalist in Tirana, saying that 99 percent of young people believe the ads of traffickers who tell them that they "can get rich quick in Britain", which is why many do it without their parents' permission.

At the end of school last season, FD had his departure planned. Lying to his parents, he said he was going for ten days with his 18-year-old cousin to visit relatives in Belgium.

“Shumë shokë të mi kishin shkuar në Angli për të punuar, edhe unë doja të ikja nga Shqipëria për të bërë të njëjtën gjë”, thotë F.D sipas Daily Mail.

“Shkuam me autobus nga Tirana në Bruksel dhe morën një dhomë hoteli në Marigold Apartments.”

Por në dokumentet e policisë thuhet se dyshja kishte marrë një ditë më vonë një taksi drejt qytetit bregdetar verior francez Dunkirk, ku trafikantët ofrojnë kalime ilegale me gomone drejt Anglisë.

F.D thotë se kishte marrë paratë borxh nga të afërm në Blegjike dhe rrjedhimisht ishin ngjeshur rreth 40 vetë në një gomone, ku kishte shqiptarë, arabë, iranianë e refugjatë të tjerë.

Pas arritjes në Britani ai tregon se u vendos në hotel nga autoritetet dhe më pas e dërguan të qëndronte me një familje Britanike, por ai nuk kishte pranuar dhe kishte kërkuar ndihmë te të afërm të tij në qytetin verior të Leeds, të cilët nuk i identifikonte për t’i mbrojtjur nga përgjegjësia penale.

Pasi kontaktoi me familjen e tij në Shqipëri, i riu u bind të kthehej, duke përfituar dhe nga oferta e autoriteteve prej 3000 paundë që u jepen të kthyerve për të rinisur jetën në vendin e origjinës, cilado qoftë mosha e tyre, sipas Daily Mail.

Ai tregon më vonë pendesën për tentativën e dështuar: “Shpresat që të punoja si mekanik janë shuar dhe gjithashtu theva zemrën e nënës e babait duke u nisur për Angli.