BREAKING NEWS

Altin Dumani is threatened by sms, the democratic deputy whitewashes the Rama-Berisha bargains with the criminal amnesty, this is how the corrupt were released and the "coup" that was done to SPAK

Altin Dumani is threatened by sms, the democratic deputy whitewashes the
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha's press is expected to return to the Parliament, from the removal of the salary and any financial benefits, to the burning of the mandate, this is how "non-women" will be taken out of politics

Sali Berisha's press is expected to return to the Parliament, from the
x
BREAKING NEWS

Ervin Karamuço gives the details of the sensational project of London to sink the corrupt high officials, here is who collected the evidence for the British who declared Sali Berisha "non-women", on the "black list" of politicians from the right and fr...

Ervin Karamuço gives the details of the sensational project of London to
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela reveals the shocking details, the killers who got rid of Azem Hajdar had set out to eliminate Sali Berisha, who has the evidence that will open the "Pandora's Box" for the file of the "century"

Spartak Ngjela reveals the shocking details, the killers who got rid of Azem
x
BREAKING NEWS

The scheme that Edi Rama is following to "seize" SPAK is revealed, constitutionalists and analysts raise the alarm, strong clashes within "Reestablishment"

The scheme that Edi Rama is following to "seize" SPAK is revealed,
x
BREAKING NEWS

He was raped in the middle of the former Block, new details of the attack on Sokol Mêngjesi are revealed, it is suspected that the cause was...

He was raped in the middle of the former Block, new details of the attack on
x
BREAKING NEWS

London activates the secret plan to reveal the connections of Albanian politicians with criminals, Lord Dingeman is coming to Tirana today, training SPAK prosecutors for money laundering and seizing property, here are the "VIP" names at risk, the Briti...

London activates the secret plan to reveal the connections of Albanian
x
BREAKING NEWS

Here's who gave the order to kill Servet Pëllumbi and how the state gangs led by General Agim Shehu ambushed us at Ura e Dajlani, Spartak Braho remembers the violence of '96 and reveals the conversation inside the car with the high official of the SP

Here's who gave the order to kill Servet Pëllumbi and how the state
x

Aktualitet

From the payment of 500,000 euros to the order from Dubai, Klodiana Lala discloses the testimony of the Shkodran who was ordered to kill Inez Hajrulla: They had made the decision to kill her in time, so the moment...

From the payment of 500,000 euros to the order from Dubai, Klodiana Lala

 Klodiana Lala, in a TV show, addressed the failed assassination attempt on Inez Hajrulla, considered one of the leaders of a criminal group in Vlora, this evening.

They had made the decision to kill him in time. But maybe this was the best time for them to end it the right way. Therefore, for this purpose, they had taken all the necessary measures to ambush him, calling to arms, even a hired killer. But Inez Hajrulla, known by the nickname 'Sakati', and his friend Ervis Matodashaj, called 'Qorri', were not so ignorant of the dangers that threatened them. They even knew very well that setting foot in the city, without taking care, would be a sure elimination for them. Just as in fact it had happened to 'Sakat' earlier, when they tried to kill him through a remote-controlled explosion, which left him crippled for life.

But how was the assassination discovered, the group of agents and soldiers who were paid to follow and kill Inez Hajrrulla, in August 2023? And what were the deep merits that the organizers of the murder had with this character, that it seems that after the elimination of another crime leader in the city of Vlora, in this case Edison Harizaj, known by the nickname Edison Faqeddjeguri, seems to have taken the reins of the world of evil in this city, entering why not in hise, other characters in this city, who sought to capture the games of chance.

Everything, according to the file provided by the show 'On target', seems to start after the arrest of a citizen from Shkodra, who in the middle of August last year had landed in the city of Vlora, where he was often seen circulating in the frequented area from the new boss, attendance that seems to have caught the eye of his soldiers as well. This contract killer was Amarildo Nikolli (Jhanej), who on August 7, 2023, was arrested near the area known as 'Uji i Ftohtë' in Vlorë, with a silencer with him, with a bullet in the muzzle of the gun, ready to shooting. The 35-year-old man was also carrying a backpack, inside of which a quantity of ammunition, a hood and gloves were found, from which it was discovered that he was there to kill Inez Hajrulla.

"From the acts forwarded by the Vlora Prosecutor's Office, it has been found that on August 7, 2023, at 12:47, in the 'Uji Ftohtë' neighborhood, in the city of Vlora, during the physical check carried out on the citizen Amarildo Nikolli by the police services of the Sector "Fast Albania", were found as material evidence: a "Pietro Beretta" pistol, with a silencer, with a magazine filled with 14 cartridges, caliber 9 mm, as well as a cartridge inserted in the firing slot . During the inspection of the rented apartment that this citizen had taken in the city of Vlora near the "1 Maji" school, a pair of plastic gloves with the inscription 'Kedman' were also found", explained the police.

But who were the people hiding behind Nikolli and what was his connection with one of them, considered the key person who wanted the elimination of Hajrulla? And what was his old feud with what was known as the new boss of the city; anger carried over time that had become for him an imperative need to eliminate it. According to the confessions and the decryption of the conversations between the members of the structured criminal group, also found on the phone of Amarildo Nikolli, the one who was paid to get rid of Inez Hajrulla, the key person who was being invested to close accounts with her, turns out to be Leonard Luzi, a resident of Vlora, known by the nickname 'Nard Çami' or 'Daku'.

"Regarding the failed assassination attempt against the citizen Inez Hajrulla, criminal proceedings have been registered based on the referral of the General Directorate of Police on suspicions of a structured criminal group composed of citizens residing in Vlora and Tirana. Who committed murders with a motive of revenge, on behalf of other criminal groups. In the composition of this group, it is suspected that the citizen Leonard Luzi, resident in Vlora, otherwise known by the nickname 'Nard Çami' or 'Daku', is also there", explained the Prosecutor's Office.

But Leonard Luzi, who also bears the surname Zejno, and Amarildo Nikolli, were not the head and the only member of the criminal group that was pursued to kill Inez Hajrulla. The investigations revealed that there were two other people with them, who had an active role in monitoring the target and gathering the necessary information about his movements and the time when they should strike. These persons were Muharrem Koroveshi and Erjon Zejno. Although at first Amarildo Nikolli refused to speak for the investigative team, he soon broke down, revealing not only the reason for his arrival in the city of Vlora, but also his accomplices in the sensational murder that they had planned to carry out in city.

“Gjatë marrjes në pyetje fillimisht shtetasi Amarildo Nikolli (Xhanej) refuzoi të jepte shpjegime. Por në vijim, ai pranoi të bashkëpunojë dhe të tregojë me detaje, se ishte kontraktuar nga Leonard Luzi, për të kryer vrasjen e dy personave në qytetin e Vlorës. Konkretisht të Inez Hajrulla me nofkën ‘Sakati’ dhe Ervis Matodashaj me nofkën ‘Qorri’, dhe se për të kryer këtë vrasje është ndihmuar edhe nga të bashkëhetuarit Erjon Zejno dhe Muharrem Koroveshi”, thuhet në dosjen hetimore.

 Po përse Leonard Luzi kërkonte me kaq ngulm të vriste sidomos Inez Hajrulla? Dhe a ishte ai në të vërtetë financuesi i ekzekutimit, apo dikush tjetër e kishte ndërmjetësuar duke ditur dhe shfrytëzuar hakmarrjen e tij të vjetër me Hajrullan, me qëllim eliminimin e tij. Dhe si ishte njohur ai me Amarildo Nikollin? Ky i fundit tregonte hap pas hapi, të gjithë dinamikën se si ishte rekrutuar, por edhe detaje interesante për grupin hetues, për të kuptuar se si funksionon një grup kriminal dhe cili është organizimi i tyre nga baza deri në majën e piramidës. Por edhe pagesat se sa vlen një vrasje e niveleve të tilla, që përcakton edhe rëndësinë e kokës që duhet hequr nga trupi. Si në këtë rast kur valixhja me para për kokën e Hajrulla dhe Matodashaj, ishte e mjaftueshëm e majme.

 “Amarildo Nikolli ka deklaruar se me Leonard Luzin janë njohur në burg në Itali. Ky shtetas i ka dhënë porosinë Nikollit, për vrasjen e Ervis Matodashaj dhe Inez Hajrulla, kundrejt pagesës 250 000 euro për secilin.  Për kryerjen e këtyre vrasjeve Amarildo Nikolli do të ndihmohej nga dy lidhjet e Leonard Luzit, shtetasit Erjon Zejno dhe Muharrem Koroveshi”, ka dëshmuar ai.

Por interesant në rrëfimin e Nikollit, është njeriu i veshur me mister, që jeton në Dubai, i cili kërkonte me vendosmëri eliminimin e ‘Sakatit’. Por cili është ky personazh, dhe cila ishte pengesa që i kishte krijuar Hajrulla dhe pse ai kishte gjetur Leonard Luzin, për ta quajtur të mbyllur këtë punë.

“Nga hetimet rezulton se financimi për vrasjen e Inez Hajrulla do të kryhej nga një shtetas nga Vlora me qëndrim në Dubai. Arsyeja për vrasjen e këtyre shtetasve, ka qenë marrja e kontrollit të lojërave të fatit si dhe për hakmarrje, pasi i kishin vrarë nipin”, thuhet në dosjen hetimore.

Pra, siç shikohet Inez Hajrulla ishte futur dhe po zhvillonte aktivitetin e paligjshëm të lojërave të fatit në qytetin e Vlorës, treg i cili kishte rënë ndesh me interesat e konkurrentëve të tij. Por edhe me disa ngjarje të mëhershme kriminale, ku ai del se ishte i përfshirë ose ku rivalët e tij mendonin se ai kishte gisht. Po për t’iu rikthyer edhe njëherë personit të Amarildo Nikollit dhe vërtetuar se sa të besueshme ishin thëniet e tij kundrejt personave të tjerë të përfshirë në planin për ekzekutimin e Inez Hajrulla dhe mikut të tij Ervis Matodashaj, grupit hetues iu desh fillimisht të merrte disa konfirmime që lidheshin me armën e krimit por edhe me gjurmët e tij të gishtërinjve.

"Regarding the seized 'Beretta' type weapon, it turns out to be one of many weapons stolen from a gun shop in North Macedonia, on November 22, 2017, in this state. Similarly, from the return of the response of Interpol Rome, it is confirmed that the fingerprints belong to the citizen registered in Italy, Amarildo Nikolli (Jhanej) born on February 23, 1988", the file states.

 

Most read