BREAKING NEWS

Looking for the Municipality of Tirana, the PD candidate surprises: I will not vote for anyone in the primaries, the opposition is heading towards shame

Looking for the Municipality of Tirana, the PD candidate surprises: I will not
x
BREAKING NEWS

Impressive views, Burj Khalifa "wears" Red and Black to congratulate the Independence of Albania (VIDEO)

Impressive views, Burj Khalifa "wears" Red and Black to congratulate
x
BREAKING NEWS

The official himself confirms it, the minister is threatened with life, the details are disclosed

The official himself confirms it, the minister is threatened with life, the
x
BREAKING NEWS

Lawyer Njjela issues a strong appeal: If you see one, never approach it, treat it with contempt and disdain

Lawyer Njjela issues a strong appeal: If you see one, never approach it, treat
x
BREAKING NEWS

"I was blown away by..."/ Injured the mayor of Divjaka, the author of the event clarifies the dynamics of the collision: I tell you what they told me

"I was blown away by..."/ Injured the mayor of Divjaka, the author of
x
BREAKING NEWS

"Balance of war", expert Karamuço raises the alarm and shows what is happening in the country

"Balance of war", expert Karamuço raises the alarm and shows
x
BREAKING NEWS

Patents are no longer a secret either, Homeland Justice publishes database and delivers strong message

Patents are no longer a secret either, Homeland Justice publishes database and
x
BREAKING NEWS

Joe Biden important message for Albania: Including the fight against corruption and organized crime...

Joe Biden important message for Albania: Including the fight against corruption
x

Aktualitet

From the 1 million refrigerator to the blender bought for 2 million and 700 thousand lek, details from the Prosecutor's Office file on the abuse of tenders at the Agricultural University

From the 1 million refrigerator to the blender bought for 2 million and 700

New details from the investigation file and images of some of the equipment that were purchased within the framework of the abusive tender at the Agricultural University of Kamza, for which 4 employees were arrested today, are revealed.

The police arrested Ali Rasha, Ahmet Mejdani, Tahir Ballgjini and Rushit Sunan, after the Prosecutor's Office accuses them of abusing a tender worth 10.5 million ALL.

One of the devices that was registered as purchased above the market price, in the Prosecution's file, turns out to be a Blender.

The normal cost of this electrical household appliance in the market would be no more than 30,000 new lek, but according to the investigation, it turns out that the papers were "forged" by four UBT employees, buying it for 276,000 new lek.

From the 1 million refrigerator to the blender bought for 2 million and 700

Meanwhile, another piece of equipment purchased above the real market value is a "Beko" brand refrigerator with freezer, which costs 30,000 new alleks, but in UBT it was bought at the record figure of 108,800 new alleks.

From the 1 million refrigerator to the blender bought for 2 million and 700

Also, in the list of extra services above the limits that the journalist Igli Çelmeta has managed to provide, it can be easily understood that the employees of UBT have exceeded any kind of limit and rate in the purchases they have made, almost doubling the value of each device.

From the 1 million refrigerator to the blender bought for 2 million and 700

Sot në pyetje në lidhje me abuzimin me tendera është marrë dhe rektori i UBT Fatbardh Sallaku, emri të cilit figuron në denoncimet që çuan në pranga 4 persona.

Ndërkohë, Prokuroria e Tiranës ka sqaruar në deklaratën për mediat se drejtori i Fermës Didaktike në UBT, Ali Rasha e ka përdorur shpeshherë emrin e rektorit në bisedat me personin që ka bërë kallëzimin për çështjen, si formë mbrojtje në skemën e abuzimit financiar.

“Sipas fletëhyrjes në magazinë, vlera e mallit ishte 10.5 milionë. Kallëzuesi në mirëbesim ka nënshkruar fletëhyrjen dhe ka deklaruar se malli për shumën 3.7 milionë lekë nuk është bërë asnjëherë hyrje në magazinë dhe nga kjo shumë, kallëzuesi, po në mirëbesim, ka nënshkruar një fletëdalje për shumën e mallit 1.958.500 lekë. Dalja për këtë vlerë malli, sipas kallëzuesit është bërë nën trysninë e vazhdueshme të shtetasit A.R. Kallëzuesi nga fundi i muajit Dhjetor të vitit 2021 ka tentuar shumë herë të komunikojë me A.R. dhe persona të tjerë duke përfshirë dhe Rektorin e Universitetit Bujqësor Kamëz, emrin e të cilit sipas kallëzuesit, e ka përdorur shpesh A.R., si mbrojtje për situatën e krijuar dhe për mungesën e mallit në magazinë, për hyrjen dhe daljen fiktive të mallit”, nënvizohet në deklaratën e Prokurorisë.