BREAKING NEWS

PD primaries/ Counting closes in branch 5 of Tirana, who wins from the 7 candidates

PD primaries/ Counting closes in branch 5 of Tirana, who wins from the 7
x
BREAKING NEWS

Kokalari does not hold back against the DP deputy: He is loyal, but some power should be taken away from him

Kokalari does not hold back against the DP deputy: He is loyal, but some power
x
BREAKING NEWS

"Your figures are inconsistent with those of the DP", the journalist "closely voices" Alimehmet

"Your figures are inconsistent with those of the DP", the journalist
x
BREAKING NEWS

Primaries/ Only got 32 votes, Sazan Guri bursts into accusations: They stole me too

Primaries/ Only got 32 votes, Sazan Guri bursts into accusations: They stole me
x
BREAKING NEWS

Have there been socialist voters? I am surprised by Sali Berisha's answer

Have there been socialist voters? I am surprised by Sali Berisha's answer
x
BREAKING NEWS

EU summit in Tirana, Vucic changes his mind? This is when the Serbian president is expected to make the decision

EU summit in Tirana, Vucic changes his mind? This is when the Serbian president
x
BREAKING NEWS

"There were socialists in the DP lists"/ The studio debate between the candidates in Kama and Flamur Nokës broke out

"There were socialists in the DP lists"/ The studio debate between the
x
BREAKING NEWS

NAME/ PD primaries, the counting for the Municipality of Durrës ends, here's who won

NAME/ PD primaries, the counting for the Municipality of Durrës ends,
x

Aktualitet

"They call each other by nicknames"/ Europool reveals the conversations of drug traffic bosses and the sophisticated scheme they used: Among them, Albanians and Italians, used "dolls" to hide their identities

"They call each other by nicknames"/ Europool reveals the

The Europool authorities have discovered materials collected from the conversations of Albanian drug lords with Italian and Dutch ones through the encrypted systems "SkyEcc and EncroChat".

The Italian media reports that conversations have been found between different leaders of international gangs who use nicknames to refer to each other.

Among the published messages, there are also those of Albanian, Italian, Belgian and Dutch bosses.

Secrets of drug trafficking puppets in a hundred million chats. Negotiations, contacts, meetings. Relations between Albania and the drug lords of Secondigliano, the Netherlands and half of Europe. In those conversations exchanged on the encrypted messaging systems "SkyEcc" and "EncroChat" there is a whole criminal world that can now be explored. In March 2021, Europol IT experts, engaged in coordinating investigations between France, Belgium and the Netherlands, identified an opportunity in the encrypted network and entered the protected platform, thus managing to hack the servers and decrypt the conversations .

The French judicial authority has sent the investigative material to Italy and the conversations are being examined by various groups of analysts on behalf of the anticamorra police of Naples and other judicial offices in Italy. The Public Prosecution of Rome has already used some conversations for the investigation of the Albanian clans and has sent other documentation to the prosecutors of the business center.

The main target of the Neapolitan investigators is Raffaele Imperiale, the director of international drug trafficking originally from Castellammare, the man who was seized with two Van Gogh paintings, arrested in Dubai in August 2021. Imperiale managed the drug business on behalf of Scampia's "Scissionists" and in connection with the Dutch "Mocromafia".

Një pjesë e bisedave sekrete janë tashmë në procesverbalet e hetimeve të kryera nga prokurori Maurizio De Marco për interesat dhe marrëdhëniet e Imperiale dhe njerëzve më të besuar të tij. Por një pjesë e këtyre bisedave janë deshifruar deri më sot. Dhe prandaj horizonti i hetimeve duket, fjalë për fjalë, i pafund. Mjafton të thuhet se vetëm në “SkyEcc” kishin akses rreth 170 mijë përdorues.

Në karta ka degëzime të bandave shqiptare dhe karteleve kryesore ndërkombëtare. Emra profesionistësh të krimit, por edhe ndërmjetësve të padyshimtë, të bindur se po shkëmbejnë informacione për mesazhe që janë të pamundura për t’u përgjuar, të mbrojtur nga “nofka” të dedikuara dhe një “kod identifikimi alfanumerik”, në mënyrë të tillë që të mund të ruajnë gjeneralitetet e përdoruesit të vërtetë të llogarisë.

Për të gjurmuar “nofkën” tek bashkëbiseduesi i vërtetë i bisedës, a janë analizuar të dhënat personale që përmbajnë bisedat, si ditëlindjet, fotot e vendndodhjeve apo të njëjtat subjekte të përfshira në aktivitet? ilegale, apo edhe njohja e zërit duke dëgjuar mesazhe lokale. Materiali hetimor shqyrtohet nga disa grupe pune, por shkëmbimi i informacionit bëhet i domosdoshëm për të identifikuar lidhjet dhe për të vendosur rregull në këtë pasuri të pafund informacioni që mund të ndikojë, të paktën potencialisht, të gjitha zyrat e drejtësisë së Italisë dhe pyetja është tashmë në tryezën e prokurorit kombëtar antimafia, Giovanni Melillo.

Then there is the essence of the usability of conversations in court: two different decisions of the Court of Cassation have already decided on this point, with opposite results. So the real game just begins. And it won't be short. But now that the protective screen has fallen, "it's like having at your disposal the statements of an army of associates of justice", sums up an investigator. Difficult times are heralded for the puppets of the drug trade and their associates.