BREAKING NEWS

Here is the new file that endangers Edi Rama, the relationship with the Chinese Patric HO who opened an exhibition and the Ducka-McGonigal negotiations with the businessman hit by the USA

Here is the new file that endangers Edi Rama, the relationship with the Chinese
x
BREAKING NEWS

SP "Senators" come out against Edi Rama for betraying Kosovo and playing games with the Serbs, the movement against Albin Kurti is suspicious, they ask for support for the Kosovar Prime Minister

SP "Senators" come out against Edi Rama for betraying Kosovo and
x
BREAKING NEWS

Here are the behind the scenes that Edi Rama is playing with the Serbian districts to introduce KFOR in the North of Kosovo and to take the Kosovar state out of the game, a scenario for changing territories

Here are the behind the scenes that Edi Rama is playing with the Serbian
x
BREAKING NEWS

A new witness may land in SPAK to sink Shkëlzen, here is the "scorching" information he has about Berisha's son that implicates him in the "Gërdec" affair, from the office meeting with a mobster, to the big mistake that cost him the life of Kosta Trebi...

A new witness may land in SPAK to sink Shkëlzen, here is the
x
BREAKING NEWS

Spartak Braho's "bomb": SPAK will sink another minister, this is why Sali Berisha attacks the Special Prosecutor's Office and who is the politician who is expected to replace Edi Rama at the head of the SP

Spartak Braho's "bomb": SPAK will sink another minister, this is
x
BREAKING NEWS

The German journalist mocks Rama: the best prime minister that Serbia has had since the time of Nikola Paši?

The German journalist mocks Rama: the best prime minister that Serbia has had
x
BREAKING NEWS

The University of Tirana in the top list of the 30 best universities in Albania

The University of Tirana in the top list of the 30 best universities in Albania
x
BREAKING NEWS

The British show handcuffs to Sali Berisha, Ambassador King Smith wants to start a criminal investigation against the corrupt, calls on the authorities to act on London's decisions

The British show handcuffs to Sali Berisha, Ambassador King Smith wants to start
x

Aktualitet

GJKKO deposes Fredi Beleri again and leaves him in prison, Greek lawyers clash with journalists on the Cham issue and ask Rama to allow the elected mayor of Himara to take the oath

GJKKO deposes Fredi Beleri again and leaves him in prison, Greek lawyers clash

The Special Appeal of the GJKKO rejected again yesterday the request of Fredi Beleri to change the security measure 'prison arrest'. Beleri asked for freedom, insisting that he should be sworn in as the elected mayor of Himara, but the appeal of GJKKO left him in prison. In the presence of the Greek ambassador in Tirana and the lawyers who came from Athens for this case, the Court of Appeal dismissed the 6th request in a row for Beler's release. The presence of the Greek diplomat and the group of foreign lawyers in the court was met with protests from an Albanian citizen. Unlike other times, Vangjel Dule did not comment after the Court's decision, while the Greek ambassador took the same position. Beler's foreign lawyers said that this is an important moment for the rule of law. On the other hand, they said that the EC will see what is happening. "We think it was an important moment for the rule of law for human rights in Albania and in the European Union. The European Council wants to see what happens. We will speak at the press conference. I am the former president of the European Law Bar Association", said the Greek lawyer. Last week, GJKKO took the SPAK file for Fredi Beleri to trial, with the accusation of election corruption, while his lawyers said they will present 60 witnesses in the trial. Beleri is accused that on May 12, he gave 40,000 ALL for the votes of eight citizens of Himara to vote for him in the May 14 elections. I am the former president of the European Law Bar Association", said the Greek lawyer. Last week, GJKKO took the SPAK file for Fredi Beleri to trial, with the accusation of election corruption, while his lawyers said they will present 60 witnesses in the trial. Beleri is accused that on May 12, he gave 40,000 ALL for the votes of eight citizens of Himara to vote for him in the May 14 elections. I am the former president of the European Law Bar Association", said the Greek lawyer. Last week, GJKKO took the SPAK file for Fredi Beleri to trial, with the accusation of election corruption, while his lawyers said they will present 60 witnesses in the trial. Beleri is accused that on May 12, he gave 40,000 ALL for the votes of eight citizens of Himara to vote for him in the May 14 elections.

Greek lawyers ask Rama to allow Beler to take the oath

On the other hand, Greek lawyers have asked Edi Rama to allow Fredi Beleri to take the oath. "To be accompanied by the police force and to be sworn in as the mayor of Himara". This was the message of the Greek jurists yesterday regarding the case of Fredi Beleri. With a harsh language, pointing at Prime Minister Rama, the president of the Assembly of Bar Associations of Greece, Dhimitros Vervesos, and the President of Lawyers Without Borders, Patrick Heny, addressed Prime Minister Rama, stating that Beleri should be sworn in after such a sentence against his is hyperbolized. Greek lawyers stated that the human rights convention is being violated and that the measure is arbitrary. According to them, the measure aims to prevent the exercise of the mandate. "The Albanian Prime Minister must give the necessary authorization to his subordinates,

Greece does not allow the Chams to claim the properties

Ndërkohë, dje asambleja e Kryetarëve të Dhomave të Avokatëve të Greqisë ka mbajtur një konferencë për mediat për çështjen Beleri, duke listuar një sërë shkeljesh sipas tyre të konventës europiane të të drejtave të njeriut në këtë rast nga shteti shqiptar. Gjatë konferencës avokatët janë pyetur për të drejtat e shtetasve shqiptarë me origjinë çame që kërkojnë pronat në Greqi. Avokati ka deklaruar se janë në konferencë vetëm për çështjen Beleri.“Ne nuk kemi ardhur këtu për të diskutuar në lidhje me çështjen e parë që ju pyetët. Kemi ardhur këtu për të folur për çështjen Beleri dhe do t’i referohemi asaj. Në Greqi sigurisht ai që dënohet me formë të prerë dhe të parevokueshme nga Gjykata patjetër që arrestohet. Por ama ka një dënim, ka një vendim dënimi, nuk është se dikush mbahet në paraburgim. Nëse nuk kemi dyshimin e arsyeshëm se ata do të ikin, do të lëvizin nga vendi që janë mbajtur, ose kanë potencialin që të kryejnë vepra penale të tjera, ose të jenë në gjendje të ndryshojnë provat që janë në çështje penale. Dhe ne për sa i përket çështjes Beleri, shpjeguam se ai nuk është në gjendje të bëjë asnjë nga këto të tria. Kemi ardhur për të folur vetëm për çështjen Beleri dhe vetëm për këtë çështje do të flasim”, tha ai.