BREAKING NEWS

"Arjan Ndoji was mentioned by the deputy prime minister as being connected to gangs"/ Artan Hoxha sheds light on the behind-the-scenes of the sensational assassination

"Arjan Ndoji was mentioned by the deputy prime minister as being connected
x
BREAKING NEWS

Fredi Beleri sues Artan Hoxha and Klodiana Lala? Here is the reaction of the journalist

Fredi Beleri sues Artan Hoxha and Klodiana Lala? Here is the reaction of the
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela reveals the main goal of Vucic, here is the infantile mistake for the tense situation in the North

Spartak Ngjela reveals the main goal of Vucic, here is the infantile mistake for
x
BREAKING NEWS

What is Albini doing to Kosovo? It breaks badly on the show, Bushati "collides" with the well-known Kosovar politician

What is Albini doing to Kosovo? It breaks badly on the show, Bushati
x
BREAKING NEWS

Tensions in the North of Kosovo, Borrell reacts and warns the parties: We have 3 clear demands! Failure will bring serious consequences

Tensions in the North of Kosovo, Borrell reacts and warns the parties: We have 3
x
BREAKING NEWS

Have you contacted Kurt? The Deputy Prime Minister of North Macedonia is surprised by the answer

Have you contacted Kurt? The Deputy Prime Minister of North Macedonia is
x
BREAKING NEWS

Mentor Kikia talks about the results of the May 14 elections: The municipal candidates who were declared winners by the prison votes are defeated

Mentor Kikia talks about the results of the May 14 elections: The municipal
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha tells the real reason why he participated in the May 14 elections

Sali Berisha tells the real reason why he participated in the May 14 elections
x

Aktualitet

Frrok Çupi reports the well-known judge to SPAK. Clear the reason (DOCUMENT)

Frrok Çupi reports the well-known judge to SPAK. Clear the reason

Journalist Frrok Çupi has submitted to SPAK (Special Structure Against Corruption and Organized Crime), the criminal complaint against Besnik Hoxha, judge of the Judicial District, Tirana.

It is learned that the object of the criminal report against judge Besnik Hoxha is the beginning of the criminal prosecution for the criminal offenses "Passive corruption of Judges, Prosecutors and other officials of the judiciary" and "Dereliction of duty", provided for in the Criminal Code, articles 248 and 319.

Judge Besnik Hoxha, on 01.03.2022, examined the request belonging to the accuser Frrok Çupi against Robert Rakipllari.

The object of Mr. Çupi's accusation was that Mr. Rkipllari was to be declared 'guilty of defamation committed globally' since in a television studio, Rakipllari had accused him of being a 'state security spy'.

Gjykatësi Besnik Hoxha ka vendosur deklarimin ‘e pafajshëm të të akuzuarit Robert Rakipllari për veprën penale të shpifjes’.

Frrok Çupi, i cili bëri padinë penale në kushtet kur ndjehej i fyer dhe i shpifur botërisht, ndërsa nuk ka pasur asnjë lidhje dhe nuk ka asnjë provë se ai ka qenë ‘bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit’, ka kundërshtuar në instancat ligjore vendimin e dhënë nga gjyqtari Besnik Hoxha.

Njëkohësisht, Frrok Çupi ka konstatuar se vendimi i gjykatësit është korruptiv, i padrejtë, qëllimisht kundër tij dhe i pabazuar në asnjë provë e fakt.

Në kallëzimin penal të dorëzuar në SPAK, zoti Frrok Çupi nënvizon se gjykatësi Besnik Hoxha, duke shpallur të pafajshëm personin e akuzuar për shpifje të jryer botërisht, këtë e ka bërë qëllimisht për të hedhur baltë mbi dinjitetin e akuzuesit Frrok Çupi. Sipas këtij vendimi, përderisa personi i akuzuar se ka shpidur duke thënë ‘spiun i Sigurimit të shtetit’, automatikisht del që akuzuesi Frrok Çupi të jetë ‘Spiun i Sigurimit të Shtetit’. Nga akuzues, zoti Çupi, kthehet në të akuzuar, tashmë jo vetëm nga i akuzuari, por edhe nga gjyqtari Besnik Hoxha.

Në akt- padinë e tij, zoti Çupi thekson se ‘ka dyshime se gjykatësi Hoxha ka bashkëpunuar me të paditurin Rakipllari për të fshehur fajësinë e tij’. Ai e akuzon gjyqtarin Hoxha si të dyshuar se ka marrë vendim korruptiv.

Gjyqtari Besnik Hoxha, thekson zoti Çupi ka marrë një vendim hileqar, duke e ditur se nuk ka asnjë provë se Frrok Çupi ka qenë bashkëpunërtor i Sigurimit të Shtetit. ‘Gabimi më i madh i njeriut është kur mban anën e të padrejtit kundër të drejtit. Por kur kjo ndodh në dhënien e drejtësisë, si në rastin tonë, ky është krim’, theksohet në akt- padi

Gjyqtari Besnik Hoxha, sipas padisë së dorëzuar në SPAK, ka marë vendime selektive me qëllim dashakeq; ai ka selektuar dokumente false e të rrëzuara nga Gjykata Kushtetuese dhe ka hedhur poshtë dokumentet që vërtetojnë fajësinë e të paditurit. Njëkohësisht këto vërtetojnë se paditësi nuk ka asnjë lidhje me Sigurimin e Shtetit. Gjykatësi, duke përdorur autoritetin e gjykatës, ka cenuar rëndë barazinë time si shtetas i barabartë para ligjit dhe para gjykatës’.

Në padinë e tij, zoti Frrok Çupi thekson se :

"Judge Besnik Hoxha, with his decision in the first instance, overturned a decision of the Constitutional Court dated June 20, 1997. His purpose is to strike the right of the plaintiff, but in fact he also committed the crime of a constitutional coup . The crime of the constitutional coup committed by judge Besnik Hoxha has serious effects on me and my right, but it is also a dangerous precedent for the right itself in our Republic'.

The Criminal Complaint against judge Besnik Hoxha was submitted to SPAK on September 30, 2022.

Frrok Çupi reports the well-known judge to SPAK. Clear the reason

Frrok Çupi reports the well-known judge to SPAK. Clear the reason