BREAKING NEWS

The Ministry of Health comes out with an important announcement: What is happening with the pandemic in our country

The Ministry of Health comes out with an important announcement: What is
x
BREAKING NEWS

Kokalari does not stop, after Berisha, another of his supporters attacks: He graduated from the Faculty of Law by correspondence 2 years ago, I am not afraid of any of you

Kokalari does not stop, after Berisha, another of his supporters attacks: He
x
BREAKING NEWS

The journalist breaks the strong statement: The cyber attacks were carried out from the Albanian territory, that's why they blocked the TIMS system

The journalist breaks the strong statement: The cyber attacks were carried out
x
BREAKING NEWS

Weather forecast, what is expected to happen with the temperatures tomorrow

Weather forecast, what is expected to happen with the temperatures tomorrow
x
BREAKING NEWS

Met the new head of the FRPD, Evi Kokalari explodes at Berisha: Shame on you, you deserved Lulzim Basha, dear sir

Met the new head of the FRPD, Evi Kokalari explodes at Berisha: Shame on you,
x
BREAKING NEWS

A police officer and a soldier, part of criminal groups / Police in an emergency conference, the details of the super-operation are revealed: They were contract killers

A police officer and a soldier, part of criminal groups / Police in an emergency
x
BREAKING NEWS

Super-operation in Durrës, the criminal group is destroyed, 15 people suspected of murder are arrested. The details

Super-operation in Durrës, the criminal group is destroyed, 15 people
x
BREAKING NEWS

The first in our country to win the battle/ Dismissed from the KPA, the well-known prosecutor of Tirana wins the trial in Strasbourg

The first in our country to win the battle/ Dismissed from the KPA, the
x

Aktualitet

Blitz operation in Shkodër is finalized/ Seven people in handcuffs. 25 more in trouble for ... Details from the Police are revealed

Blitz operation in Shkodër is finalized/ Seven people in handcuffs. 25 more

The super-operation of the Shkodra Police is finalized, where it was possible to arrest 7 people and 4 others were declared wanted.

Full Notice:

2 police operations, coded "North Forex 2" and "North Forex 3", were successfully completed within 24 hours, for the attack of criminal activities in the field of computer fraud.

7 citizens are arrested, 4 others are wanted, suspected of being the organizers of this criminal activity, in 2 call center entities.

25 other citizens, employed as operators in these 2 entities, are being processed at large.

5 computer devices and lists of citizens' data that are suspected to have been defrauded by the employees of these entities are seized.

The Section for the Investigation of Economic and Financial Crimes in DVP Shkodër, in cooperation with Unit "C" for the Investigation of Computer Crimes in the Investigative Directorate in the Department of Criminal Police in the General Directorate of the State Police, following the investigative work for the identification and attack of criminal activity in the field of computer fraud, through call center entities, have organized and finalized 2 police operations, to attack this criminal activity.

As a result of the coded police operation "North Forex 2", the citizens were arrested in the act:

AD, administrator of the call center subject, and S. Ç., IT, AS and M. Sh., group leader in this subject.

As a result of the coded police operation "North Forex 3", the citizens were arrested in the act:

M. Z. dhe E. H., drejtues grupi në subjektin tjetër call center.

Gjithashtu, u bë shpallja në kërkim e shtetasve: E. E., administratore e këtij subjekti, E. D., A. Rr. dhe A. Rr., të dyshuar si organizatorë të veprimtarisë kriminale të këtij subjekti, që ushtrohej në një filial, në Tiranë.

Në vijim të veprimeve procedurale janë referuar materialet në Prokurori dhe ka nisur procedimi penal në gjendje të lirë për 25 shtetas të tjerë, të cilët ishin punësuar si operatorë në këto 2 subjekte call center.

Nga hetimet e deritanishme ka rezultuar se administratorët e këtyre 2 subjekteve kanë rekrutuar punonjës, për të ushtruar aktivitetin kriminal të mashtrimit kompjuterik, në filialet paralele të këtyre 2 subjekteve, në Shkodër, Tiranë dhe Bullgari.

Ky aktivitet kriminal konsiston në mashtrimet kompjuterike nëpërmjet programeve dhe platformave të ndryshme kompjuterike, si 1FTD (first time depozite), Vicidal, Forex dhe Exchange, në dëm të shtetasve të huaj, kryesisht nga vendet e Bashkimit Evropian. Operatorët e këtyre subjekteve telefonin shtetas të ndryshëm, kryesisht të huaj, më qëllim që t’i bindnin për të investuar shuma të ndryshme parash në platformat e lartpërmendura.

Në bashkëpunim me Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Shkodër dhe në koordinim me organet e tjera ligjzbatuese, po vijojnë hetimet, me qëllim verifikimin e të gjitha investimeve në pasuri të luajtshme dhe të paluajtshme që kanë kryer personat e perfshirë në këtë veprimtari, me qëllim konfiskimin e të gjitha aseteve të përfituara nga kjo veprimtari kriminale.

The procedural materials were referred to the Prosecutor's Office at the Court of First Instance Shkodër, for the criminal offenses "Computer Fraud", carried out in cooperation and "Cleaning of the proceeds of a criminal offense or criminal activity".