BREAKING NEWS

Why are investigations 'sparing' the opposition? The well-known lawyer reveals the 2 strong reasons behind the scenes of SPAK: Public pressure...

Why are investigations 'sparing' the opposition? The well-known lawyer
x
BREAKING NEWS

The arrest of Dako, the well-known lawyer explodes the SPAK 'bomb': He accused the former mayor of abuse of office, only to save him from... 

The arrest of Dako, the well-known lawyer explodes the SPAK 'bomb': He
x
BREAKING NEWS

Buying votes in the May 14 elections, an arrest warrant is issued by SPAK

Buying votes in the May 14 elections, an arrest warrant is issued by SPAK
x
BREAKING NEWS

"There is no power now", the well-known deputy comes out with an urgent appeal to Kurti: Ask him for forgiveness...

"There is no power now", the well-known deputy comes out with an
x
BREAKING NEWS

Tensions in the north, Ramush Haradinaj reacts strongly to the president and prime minister of Kosovo

Tensions in the north, Ramush Haradinaj reacts strongly to the president and
x
BREAKING NEWS

The well-known politician harshly attacks the opposition MPs: There is no reflection in DP, they only want the post of chairman

The well-known politician harshly attacks the opposition MPs: There is no
x
BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu reveals the "terrible" behind the scenes, here's what Albin Kurti's war with the USA brings

Kreshnik Spahiu reveals the "terrible" behind the scenes, here's
x
BREAKING NEWS

The draft proposal for the association, the well-known journalist "revealed" the scenario: Scandalous, Rama advocates for the Serbs in Kosovo

The draft proposal for the association, the well-known journalist
x

Aktualitet

"Source of income..."/ After the assassination attempt in the bar, the Tirana Prosecutor's Office 'targets' the sequestration of Fatjon Murat's property

"Source of income..."/ After the assassination attempt in the bar, the

After yesterday evening's assassination in Don Bosco, where the bartender Mimoza Paja was killed, as well as 5 injured, among them the 5-year-old granddaughter of the victim, the Tirana Prosecutor's Office requests the seizure of the property of Fatjon Murat and his family members since the source of the profit it is considered illegal after generating income in criminal activity (narcotics).

The Prosecutor's Office of the Tirana Judicial District on 02.07.2018, on the basis of the material referred by the Tirana District Police Directorate, has registered criminal proceedings No. 2600 for the criminal offense of "Cleaning the proceeds of a criminal offense or criminal activity", provided for by Article 287 of the Criminal Code.

On 21.03.2018, the Anti-Money Laundering Section of the Tirana Local Police Directorate referred the first investigative materials for citizens F. M, QA, NVKP, and VK as part of a criminal organization, where a part of the members of of her have been arrested by the Italian police, while others are being sought. This organization first dealt with theft and then expanded its activity to include the trafficking of narcotics.

The FM citizen is wanted at the national level for:

 

On 31.10.2015 for evasion from an alternative measure in prison, through the measure decided by the Judge for Preliminary Investigations of the Court of Treviso;

On 07.11.2015 the Court of Treviso ordered the arrest and detention in prison for the criminal offense of "Receiving stolen goods", "Abusive possession of weapons", "Trafficking in narcotics";

On 26.04.2016, the Court of Venice ordered the arrest and detention in prison for the criminal offense of "Participation in crimes"; AND

On 26.07.2017 at the end of the activity called "Cosmopolis" in the framework of the criminal proceedings before the judicial authorities of Padua, it was reported for the criminal offense of "Cocaine Trafficking".

The QA citizen is currently in demand at the national level for:

Masa e lëshuar më datë 26.04.2016 për arrestim dhe paraburgim në burg nga autoritetet gjyqësore të Venecias për pjesëmarrje në krime e finalizuar në trafikim të lëndëve narkotike dhe vepra kundër pasurisë;
Masa e lëshuar më datë 07.05.2016 për arrestim dhe paraburgim në burg nga autoritetet gjyqësore të Veronas për pjesëmarrje në krime; dhe
Masa e lëshuar më datë 01.07.2016 lëshuar nga autoritetet gjyqësore të Trevizos për pranim të mallrave të vjedhur, posedim abuziv të arnmëve dhe lëndëve narkotike, ku kishte për të shlyer dënimin me 3 vjet, 10 muaj e 17 ditë.

Nga verifikimet financiare që janë bërë nga shërbimet policore paraprakisht për shtetasit e lartpërmendur, rezulton se në emër të tyre dhe familjarëve të tyre ka pasuri të luatjshme dhe të paluajtshme, origjina, burimi i krijimit të aseteve nuk justifikohen me të ardhurat e ligjshme të krijuara prej tyre.

Nga analiza në tërësi e provave dhe akteve të administruara nga hetimi paraprak i këtij procedimi penal, si dhe çmuarjes së tyre me objektivitet, arrijmë në konkluzionin se pasuritë e paluajtshme të shtetasit F.M. dhe familjareve të tij dyshohet, përtej çdo dyshimi të arsyeshëm të bazuar në prova, se janë produkte të veprave penale ose i veprimtarisë kriminale, në të cilat ka qenë i përshirë, si dhe ka rrezik që disponimi i lirë i tyre mund të rëndojë pasojat e veprës penale për të cilën është regjistruar ky procedim penal, duke u tjetërsuar ose transferuar tek të tretët.

Këto pasuri të luajtshme/të paluajtshme janë në zotërim të drejtpërdrejtë të subjektit hetimor F.M. si dhe familjarëve të tij M.M. (nëna) Y.M, (vëllai).
Sa më sipër, bazuar në nenin 274, paragrafi 1 e 2 të K.Pr.Penale,

KËRKOJMË:

I. Seizure of real estate:

- Property no. 4/40/ND+1-2, ZK. 8330, building size 120 m2.
- Property no. 9/73-N7, ZK 8310, "Lord Byron" street, service unit (shop) size 40 m2.
- Property no. 215/189+3-N14, ZK 3866, "Shaban Matraku" street, apartment size 90.30 m2.
-Property no. 4/40/ND+1-1, Zk 8330, a 7+1-storey building with a construction area of ??317m2.

Seizure of movable property:

– Commercial activity registered as a natural person with NIPT L71814001H, opened on 14.06.2017, with field of activity, retail trade of small food items;
- Commercial activity registered as a natural person with NIPT L81619013E, with Bar - Coffee activity; and
– Commercial activity registered as a natural person with the object of activity, car wash, by the citizen YM